Čikas - kiting, snowkiting, powerkiting, kurzy

Hlavní Menu
novinky
testy
kurzy
prodej
ceník
opravy
skiservis
odkazy
kontakt
kiwoo_banner2.jpg
Přihlášení





Zapomenuté heslo
Kdo je Online
5 hosté
Statistika
Členů: 2
Reportů: 125
Odkazů: 22
Přístupů: 3331473
 
Easy Fly Twisty model 2012

tn_twisty_2012-10.jpgPro letošní sezonu jsou připraveny nové modely draků Twisty.  Draci se vyrábějí ve velikosti 8m  a 10m, dále přibyla nová 12-ka  a následně bude připravena velikost 9m. Testovány byly velikosti 8 m, 10m a krátce 12m, který se právě připravuje do finální výroby.

Vývoj modelů 2012 prošel další inovací, výkon u nové Twisty 10 se částečně zvýšil. Změnou profilu se celé křídlo zrychlilo, s drakem se dá ještě lépe vygenerovat tah ve velmi slabém větru než předtím.  Okamžitě je poznat odlehčení na baru, ovládání je celkově měkčí a sportovnější. U nového modelu Twisty 2012 velikost 10 je ovládání  draka podobné  s menší velikostí Twisty 8m.  Ideální pro jezdce co preferují delší dobu pojezdu -  menší únavu rukou.

Mně osobně přijde, že nový model 10mTwisy je drak s větším rozsahem. Horní limit je zcela individuální, vše záleží na vyspělosti jezdce. Jelikož se celý profil zrychlil, je možno ve skoku více draka přetahovat za sebe bez rizika podskočení. Skok se tímto stává daleko více  intenzivnější. Nové modely mají změnu v technologii šití: magnetické pásky jsou v novém modelu zaoblené a všité do extra kapsy a pak teprve do potahu, tím pádem odpadá prodírání na koncích.  Struny zpevňující profil jsou letos tepelně zakulacené a pak všité do trojúhelníku, který vyztuží konce proti poškození a prodírání. Zipy - knowhow firmy, kdo začíná a má strach že nebude moci bezpečně přistát draka (za brzdu), stačí když si nechá otevřené  prostřední 2 zipy. Drak se daleko snadněji  odtlakuje a přistává na brzdu, podobně jako otevřená komora. Jezdci kteří chtějí z draka dostat největší výkon a nejlepší reakce na řízení, doporučuji  nechat zipy  uzavřené  stejně jako při použití  na vodě.  Pátá lajna funguje 100%  jako u loňské modelové řady 2011. Materiál  zůstal stejný jako u modelů 2011 je opatřen kvalitním zátěrem, který ani po použití na vodě neztrácí svoji funkčnost.

Při testech jsem se setkal s lidmi, kteří výslovně jezdili nafukovačky a po vyzkoušení přecházejí na Twisty. Mnozí mají stále názor, že do silného větru je lepší foukačka. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že s Twisty mám větší jistotu ve skoku a to už vůbec nesrovnávám klouzavost a délku skoku, která je pro nafukovačku stejného rozměru nesrovnatelná.

Další velikosti kterou jsem otestoval je Twisty 8m. Tato velikost se pro modelovou řadu 2012 nemění. Zde nastaly malé odlišnosti ve výrobě, především změnou technologie všívání magnetických pásků a výztuh. Twisty 8m je perfektní drak pro začínající jezdce, kteří preferují 100% bezpečnost a snadnou ovladatelnost. Při velmi silném větru tuto velikost ocení dobří jezdci. Drak je velmi předvídatelný a nestresuje jezdce při jízdě. Skoky jsou plynulé, podobné jako u větší velikosti. Drak krásně nese, jezdec má dobrou kontrolu po celou dobu skoku. Horní větrná  hranice je zase individuální a záleží jen na jezdci samém co zvládne. Při silném poryvovém větru je poznat perfektní stabilita, která je se stejnou velikostí otevřené komory nesrovnatelná.


Jako poslední jsem otestoval krátce model Twisty 12m. Tato velikost disponuje  nadstandardním výkonem a bude určitě nepostradatelnou pro ambiciózní  jezdce ve slabších větrných podmínkách. Drak mne překvapil především rychlostí zatáčení, která je opravdu excelentní a proti konkurenci asi největší rozdíl v tomto rozměru. Výkon draka a možnost využití energie ve skoku mě velice nadchla, věřím, že spousta dobrých jezdců se s tímto modelem posunou dopředu.

Všechny asi budou zajímat ceny, tady mám velmi pozitivní zprávu. Ceny pro modely Twisty 2012 zůstávají nezměněny a jsou tedy shodné jako v roce 2011. Pokud si srovnáte ceny konkurenčních modelů uzavřených komor, je jasné že Twisty 8m a 10m  patří mezi prvotřídní produkt. Za velmi atraktivní cenu získáte univerzálního plnohodnotného draka  pro použití na vodě a souši. Cena Twisty 12m bude stanovena  v průběhu února, kdy bude taky probíhat šití první komerční série. Modely Twisty 8m a 10m  si můžete předem u nás objednat v barevné kombinaci – zelno šedo bílá, nebo červeno šedo bílá. Model Twisty 12 bude upřesněn.

Tabulka doporučení síly větru /velikost draka

Twisty 8 m  začátečník: 5-10m/s  středně pokročilý: 5-18m/expert : 5-20/s
Twisty 10m začátečník: 4-9m/s středně pokročilý: 3-13m/s expert: 3-17m/s
Twisty 12 m středně pokročilý: 3-10m/s expert 3-13m/s

Tabulka je pouze orientační a závisí na schopnostech, váze jezdce a povrchu!!


Ceník draků:  modely 2012


Twisty velikost 8m           21 400,- (cena v kompletu s barem)

Twisty velikost 10m         24 600,- (cena v kompletu s barem)

Twisty velikost  12m        27 600,-(cena v kompletu s barem)

Příplatkové vybavení:

batoh ...................................... 1800,-   (v setu s drakem)

5 line system .......................    650,-

free-style set .......................    550,-

safety fly set ........................    480,-

tn_twisty_2012-1.jpg

tn_twisty_2012-4.jpg

tn_twisty_2012-5.jpg