Čikas - kiting, snowkiting, powerkiting, kurzy

Hlavní Menu
novinky
testy
kurzy
prodej
ceník
opravy
skiservis
odkazy
kontakt
kiwoo_banner2.jpg
Přihlášení





Zapomenuté heslo
Kdo je Online
Statistika
Členů: 2
Reportů: 125
Odkazů: 22
Přístupů: 3332752
 
Testování v Řecku

 V letní sezoně je v Čestn_ecko_20131-1.jpgku větru po skromnu, proto vyrážíme za termickým větrem do Řecka. Řecko je překrásná země kde si užijí všichni milovníci vodních sportů. Míst pro kiteboarding je v Řecku nespočet, stačí se jen kouknout na net a vybrat si to správné.

Dají se vybrat jak spoty pro začátečníky tak pro náročné jezdce. Letos jsem se zaměřil na nový model Wainman Punch 10,5. Hned po vybalení mě drak zaujal agresivním designem a novým barem.

 

 

 Kite má poměrně dobrý zátah od spodu a to i ve spodní hranici větru okolo 8m/s. Velice dobře reaguje na povely jezdce a poskytuje absolutně konstantní tah v loopech a otočkách.

Malý poloměr otoček není s tímto kitem žádný problém a doslovně „lahůdka“je kiteloop. Dle mého osobního pocitu je kite použitelný nejen do vln, ale taky na freestyle  pro pokročilé kitery.

Bar je technicky proti staršímu modelu mnohem lepší, bezpečnost je řešena „falešnou „ pátou lajnou, která je připevněna přes rotační vidličku přímo na tažnou lajnu. Při „odstřelení“ celý drak ztratí tah, po doručkování k baru lze kite znova na vodě restartovat. Největší vychytávkou baru je pvc hadice, ve které je vedena jak bezpečnostní lajna tak tažná. Nic se nikde za jízdy nemotá a jezdec si může naplno užívat jízdu.

tn_ecko_213-2.jpg

tn_ecko_2013-3.jpg

 tn_ecko_2013-4.jpg

tn_ecko_2013-5.jpg

tn_ecko_2013-6.jpg

  Řecko je bezesporu ideální místo pro testování a rádi se zde zase budeme vracet.