Čikas - kiting, snowkiting, powerkiting, kurzy

Hlavní Menu
novinky
testy
kurzy
prodej
ceník
opravy
skiservis
odkazy
kontakt
kiwoo_banner2.jpg
Přihlášení





Zapomenuté heslo
Kdo je Online
Statistika
Členů: 2
Reportů: 125
Odkazů: 22
Přístupů: 3331146
 
Kiwoo
Kiwoo  je celodřevěnlogo_kiwoo.jpgé kite surf prkno,  které se používá  bez poutek a jákýchkoliv ploutviček. Již v dávnověku používali obyvatelé Havaje celodřevěná surfová prkna. Naším cílem bylo vyrobit  celodřevěné  kite prkno,  které bude fungovat v evropských podmínkách jak na rovné vodě v Low Wind (LW),  tak ve vlně. Výsledkem bylo Kiwoo, které vyrábíme v základním rozměru  5´6´´x  17´´.

Tento rozměr se nám osvědčil jako univerzální jak pro začatečníky, tak pro pokročilé jezdce. Pro  klasické serfování na vlnách a pro těžší jezdce doporučujeme větší rozměr, který vyrábíme  přesně dle požadavku zákazníka. Kiwoo je určeno pro všechny skupiny jezdců,  největší zájem zaznamenávame v poslední době především pro LW. Jezdci kteří jsou vyznavači takzvané Low Wind jízdy využívají právě toto prkno pro velmi snadný a naprosto dokonalý skluz“ bez odporu „ vody.

Kiwoo se nedá srovnávat  s žádným Twintipem (TT) které nikdy nejede po vodě na placato jako Kiwoo a vpodstatě stabilně „hrne„ vodu a vytváří velký odpor při jízdě. Žádná konstrukce ani velikost TT nenahradí!! Dokonalý, velmi jednoduchý skluz Kiwoo, který je doslova „ zabijákem „ LW. Další obrovskou výhodou proč si Kiwoo pořídit je absence „nadrozměrných“ kitů. Máme vyzkoušeno, že při jízdě na Kiwoo je v 3-6m/s možno použít „pouze“  12/13m kite. 

Kiwoo má carvingovou linii, která velice dobře funguje při stoupání proti větru a zároven vytváří střední flexi prkna, která napomáhá klidnému a velmi efektivnímu zatáčení  prkna na  vodě. Zadní část prkna je opatřena „fisch“ shapem, který zaručuje rychlý nástup do skluzu ve velmi slabém větru a zároveň dává prknu velmi dobrou stabilitu. Pro velmi pokročilé jezdce vyrábíme parabolickou záď,  která je  citlivější na změnu směru ale vyžaduje delší zkušenesti s jízdou na těchto prknech.

Kiwoo má speciálně tvarované dno,  které napomáhá vedení prkna v přímé linii a zároveň vytváří vztlak a reakci při tlaku na prkno. Kiwoo vyrábíme  z masivu Paulownia, dřevo které má výbornou flexi, je velmi lehké a odolává slané vodě. Opracovaný tvar prkna  je následně olaminovaný  , pak následuje gelcoat. Povch prkna je přebroušený a nanesen topcoat, který vytváří velmi lesklý povrch. Hmotnost Kiwoo je 3kg.

kiwoo2.jpg

více informací se dozvíte na  WWW.KIWOO.EU