Čikas - kiting, snowkiting, powerkiting, kurzy

Hlavní Menu
novinky
testy
kurzy
prodej
ceník
opravy
skiservis
odkazy
kontakt
kiwoo_banner2.jpg
Přihlášení





Zapomenuté heslo
Kdo je Online
7 hosté
Statistika
Členů: 2
Reportů: 125
Odkazů: 22
Přístupů: 3334541
 
Testy nových draků North, Axis, Pegas
Jelikož nám stále více píšete na e-mail s dotazy na  draky, které prodáváme sepsali jsme pár poznatků z našich testů. Testy jsme prováděli  při různých větrných podmínkách, jak staticky, tak na MTB.
North Fabio
Tento drak je zcela přepracovaný a celkově se liší od svého předchůdce. Na první pohled drak nabral na objemu, zbaculatěl a zaoblil se. Měli jsme obavu, že tato změna ubere draku výkon a dravost, ale již při první zkoušce bylo jasné, že tomu tak není. Profil draka je  při natlakování velice tvrdý a při zatáčení nedochází k žádné deformaci a vlnění se. Drak velice dobře drží na kraji okna, reaguje dobře aniž by docházelo ke sklapování uší a borcení profilu. Depower velmi připomíná vodní draky typu C. Po uvolnění – odtažení baru od těla, se okamžitě drak posune vpřed . Velikost 9,5 působí velice příjemně, vyváženě  a poskytuje dostatečný výkon pro jezdce do 85kg. Těžším jezdcům doporučujeme 12m draka. Tato velikost nabízí ostřejší výkon,  který určitě využijí ambiciozní jezdci. Drak umí vyvinout v letu  na krátké vzdálenost maximální výkon a velmi dobře táhne na kraji okna. Depower draka je výborný, při přitažení baru na maximum drak zvedá, aniž by bylo nutno s drakem švihnout. Bar je letos nový, shodný s modelem, který je u Rebelu - nafukovačka. Má pátou šňůru připevněnou na spojnici  bočních šňůr a slouží zároveň jako  brzda. Rotace baru je možná  při zachování možnosti odstřelu na páté lajně. Sestavení je jednoduché, stačí přeručkovat až na konec lajny a opět se zaháknout a odstartovat. Jelikož je celkově  drak ostřejší, doporučujeme tento model pro opravdu  zkušené jezdce.

Axis Aircut
Firma Axis vyvinula svého prvního plně depowerového draka, který je velmi příjemný na řízení. Drak se vyznačuje velmi citlivým zatáčením s okamžitou reakcí na bar. Dobrý profil draka zajišťuje více komor, je odolný při poryvovém větru, nebortí se a je dostatečně výkonný. Bar je pěkný a má důmyslné odstřelovaní zařízení. Při odstřelení se rozpojí tažné šňůry, které jsou připevněny na pružném spojovacím popruhu. Stačí přitáhnout - přiručkovat, zkompletovat pojistku a drak je připraven ke startu. Výrobce použil originální způsob jak draka udržet po přistání v klidu. Drak se „zlomí „ do podélného profilu V, kolem kterého proudí vítr a tím draka udržuje na jednom místě bez většího tahu. Depower draka je velice pružný a připomíná ovládání vodního draka typu Bow. Technické zpracování je velmi pěkné.

Pegas Chimera
Letošní nová Chiméra je pokračování velmi oblíbeného modelu od firmy Pegas. Tento model bude výbornou volbou pro jezdce, kteří preferují měkčí profil, dobrou stabilitu a vysokou bezpečnost. Drak  se vyznačuje dobrou točivostí s velmi jemným tahem na baru. Depower draka  funguje velmi dobře, po přitažení má  citelný nárust síly. Výkon draka u nového modelu  podstatně vzrostl a  určitě uspokojí jezdce, kteří začínají trénovat skoky. Největším překvapením je použitý bar od Ozone, který bude ve standartní výbavě  ve všech velikostech. Další novinkou, která přibyla je pěkný batoh s držáky na snowboard a lyže. Celkově drak působí velice příjemně s vyváženým tahem a stabilitou. Poměr kvalita a cena dělají z tohoto modelu velmi atraktivní nabídku.