Čikas - kiting, snowkiting, powerkiting, kurzy

Hlavní Menu
novinky
testy
kurzy
prodej
ceník
opravy
skiservis
odkazy
kontakt
kiwoo_banner2.jpg
Přihlášení





Zapomenuté heslo
Kdo je Online
3 hosté
Statistika
Členů: 2
Reportů: 125
Odkazů: 22
Přístupů: 3331604
 
Test kite NKB Rebel 12m/09.
test_rebel.jpgPo otestování  nového modelu Rebel 12 jsem sepsal naše poznatky. Draka jsme zkoušeli v různých větrných  podmínkách, všechny testy byly prováděny na sněhu. Nový model má již centrální nafukovací ventil, který zkrátí čas foukání a přidá tak na komfortu obsluhy.

Kite má jako předešlý model pěti - šňůrové vyvázání, malý  rozdíl je v rozmístění přípojných bodů. Hned po nafoukání je patrný přechod k shape - Delta profilu. Zašpičatili se uši draka, změnil se profil zahnutí přední náběžné hrany a uprostřed draka ubyla jedna vzpíra. Tyto změny dodaly ještě více stability, lehkosti v letu draka a zvýšení výkonu. Depower draka je o něco strmější než u předešlého modelu. Toto je znát hlavně ve velmi poryvovém silném větru. Pokud se jedná o skákání a výdrž ve skoku, tak model 09 má větší potencionál ve zdvihu. Výdrž je podle mě velmi podobná jako u 08. Skok je spíše parabolický, pozvolný, velmi čitelný a jednoduchý pro začátečníky. Otáčení a rychlost draka, tady je dosti velký rozdíl, hlavně v charakteru otáčení. Drak točí kolem ucha, (podobně jako draci s Delta profilem). Rychlost otáčení je větší než u modelu 08. Startování na sněhu pozadu je velmi příjemné a pokud fouká alespoň 4m/s, tak bezproblémové. Drak táhne více od spodu, ve 4m/s se dá krásně jezdit na lyžích. Tah na baru je menší než u modelu 08, při povelu zatáčení nevzrůstá na koncích baru tolik  síla jako u 08 a je spíše konstantní.

Horní hranice draka je perfektní, v 17m/s jsem neměl úplně stažený depower. Nový model je velmi univerzální drak s velkým větrným rozsahem a příjemným jednoduchým ovládáním. Kdo preferuje  nadupaného hardcore draka, s extra potencionálem do skoku, by se měl poohlédnout po jiném modelu. Při výběru velikosti draka doporučuji vyzkoušet nebo se poradit se zkušeným  jezdcem, letos bude stačit o 1m menší velikost, to znamená kdo jezdil 08-12m, letos mu bude stačit 11m.

Všem přeji šťastnou ruku ve výběru nové „hračky“ hlavně ať nám kvalitně fouká.