Čikas - kiting, snowkiting, powerkiting, kurzy

Hlavní Menu
novinky
testy
kurzy
prodej
ceník
opravy
skiservis
odkazy
kontakt
kiwoo_banner2.jpg
Přihlášení





Zapomenuté heslo
Kdo je Online
4 hosté
Statistika
Členů: 2
Reportů: 125
Odkazů: 22
Přístupů: 3334878
 
Test kite Wainman 09
tn_krlk.jpgLetos se nám dostal do rukou velmi zajímavý kousek Waiman,  kterého jsme řádně podrobili našemu testu. Celý test byl prováděn zatím jenom na sněhu a to ve větru 4-6, 6-8, 10-24 m/s. Celkem jsem se věnoval testu přes 40 hodin jízdy na modelu 9,0m.
Po nafoukání draka jsem okamžitě zjistil, že jde o Delta shape. Foukání draka zabere velmi malou dobu protože výztuhy (3ks) mají velmi malý průměr. Přední bán je uprostřed podobný svým průměrem běžnému standardu, konce se velmi konicky zužují, bán je celkově velmi zaoblený. Na předním bánu jsou tři přípojné body pro různé úrovně nastavení draka. Body ovlivňují jak rychlost, tak charakteristiku zatáčení. Řídící šňůry je možno připojit na tři body, tohle ovlivňuje rychlost, přímou odezvu na draka a možnost nastavení učenosti depoweru. Po celý test byl drak navázaný na nejrychlejší možnost nastavení a nejvyšší odezvu na bar . Drak je hodně rychlý, což mi naprosto vyhovuje. Rychlost je doslovně dynamická.
Depower draka je velmi citlivý a zcela dostačující i po připojení na zadní přípojný bod.
Drak je velmi vnímavý a působí ve vzduchu velmi lehce, tah na baru je dobrý – velmi příjemný, neunaví ani při řízení jednou rukou a drak je stále pod kontrolou, což draka předurčuje také pro vlny. Výkon draka je doslovně ohromný,  drak generuje ve skoku masivní sílu, která trvá po celou dobu skoku. S drakem se jezdec nepropadá jako u modelu s velmi úzkým plochým profilem. Skok je velmi jednoduchý a to i se zcela přitaženým barem již před načasováním  skoku.
Drak ve skoku nekope ani v poryvovém větru. Skok je vyvážený a zároveň velmi dynamický. Stoupání draka bylo nad mé očekávaní (vyzkoušel jsem více draků s Delta shapem, u kterých bývá právě neduhem špatná stoupavost proti větru). Výkon se přelívá v hlubokém 3d profilu. Tento drak se stále řadí na kraj okna, úhel stoupání je naprosto perfektní, dokonce bych řekl, že lepší než klasické C. Drak je schopný stále táhnout dopředu a to i ve velké rychlosti, které jsem dosahoval na lyžích – nestrhává po větru! Drak je schopný velmi dobře couvat při jízdě po větru,  aniž by se musel vodit ze strany na stranu.
Přistávaní draka je velmi jednoduché, stačí pustit bar a drak okamžitě padá na kraji okna a drží na uchu předního profilu - nepřilepí se k zemi. Stačí pouze přitáhnou bar a lehce zatáhnou za krajní šňůru – drak okamžitě vzlétne. Perfektní  autostart. Jelikož stále hledáme nové zajímavé modely, rozhodli jsme se po tomto testu zařadit tento vymazlený model do naší nabídky a stáváme se oficiálními prodejci. V nejbližší době budeme mít na otestování (po celou sezonu 2009) celou sadu. Kdo uvažuje o zakoupení tohoto modelu bude si moci u nás bezplatně odzkoušet domluvený rozměr.
Ceník a podrobný popis výrobce bude v krátké době uveřejněn na našem webu.