Čikas - kiting, snowkiting, powerkiting, kurzy

Hlavní Menu
novinky
testy
kurzy
prodej
ceník
opravy
skiservis
odkazy
kontakt
kiwoo_banner2.jpg
Přihlášení





Zapomenuté heslo
Kdo je Online
2 hosté
Statistika
Členů: 2
Reportů: 125
Odkazů: 22
Přístupů: 3333030
 
Test NKB kite Evo 10
ewo_10.jpgPo důkladném odzkoušení nového modelu Evo 2009/10m jsem sepsal všechny poznatky. Drak byl odzkoušený v různých větrných podmínkách od 9m/s do nárazy 21m/s. Test probíhal jak na rovné vodě, tak ve vlnách okolo 2m. Celkem to bylo více jak 7dnů, v průměru po 5-6 hodinách /den. Konstrukce draka hned po nafoukání vykazuje čistý delta shape. Drak má oproti Rebelu přidanou uprostřed jednu nafukovací spíru a celá odtoková hrana je z pevného materiálu jako konce draka – Dacronu. Bán je podle mě tak akorát nenajdeme zde ultra tenký bán ani „ropovod“. Vyvázaní draka je velmi jednoduché a na obou tažných lajnách jsou kladky, které umožňují plynulé naklápění celého profilu. U tohoto modelu lze vybrat jak 5-ti šňůrový bar s bezpečnostní lajnou přímo na střed banu, tak 4 šňůrový bar s bezpečnostní lajnou na spojnici tažných šňůr. Po celou dobu jsem měl navázaný 4 šňůrový bar, protože dávám přednost jednoduchosti.

Konstrukce draka je velmi pevná a propracovaná, centrální foukání zde nenajdete. Foukání jde velmi rychle, protože spíry jsou dosti úzké a konické.
Drak je ve vzduchu velmi čitelný, nikam se nenasouvá a velmi dobře funguje depower.  Oproti Rebelu je depower strmější, umí přidat a ubrat na kratší vzdálenosti. Tah na baru je podobný jako u Rebelu. Pokud se jedná o skákání, tak zde je docela rozdíl, Evo je schopno strmě jezdce poslat nahoru a to s úplně přitaženým barem, ale taky velmi dobře podrží po celou dobu skoku a přistání je naprosto hladké! Navíc lze draka ve skoku vést skoro vedle sebe a to díky Delta profilu, drak nezkolabuje. Rychlost draka je velmi dobrá, a dá se dobře ovládat, zatáčení je charakteristické pro Delta profil – velmi jednoduché na kiteloop. Startování draka je podstatně nejednodušší co jsem zažil, výrobce uvádí autorelauch, který funguje na 100%, pokud drak spadne na vodu a zůstane připravený na jednom uchu na povel jezdce. Náběžka je po celo dobu kolmo na vodní hladinu, perfektní pro začátečníky, nebo pro lidi co chtějí něco dokola zkoušet a nechtějí pracně odstartovávat draka. Stoupání  s drakem je  na vodě  výborné, včetně velkého zdepowerování!
 Celkový  dojem  draka ,  je ostřejší  oproti Rebelu, který se zase více hodí do větších vln. Spodní větrná hranice je dle mého odhadu 9m, ale může se lišit podle podmínek a váhy jezdce. Osobně jsem si nejlépe zaskákal ve větru 12-13m/s v takovém rozsahu to bylo naprosto ideální na kiteloop. Zpracování a šití působí hodně betelně, na místech kde dochází k nejčastějšímu kontaktu  ze zemí jsou našité kevlarové chrániče, které jsou v podstatě nezničitelné. Ventily jsou opatřeny plastovým trnem pro snadné vyfukování. Doporučuji vyzkoušet tento model, který můžete u nás bezplatně otestovat po celou dobu letní sezony. Vzhledem k perfektnímu startu a dobré bezpečnosti bude tento model vhodný pro všechny úrovně jezdců, kteří preferují funkčnost Delta shape. Začátečníci ocení absolutně jednoduchý start a bezpečnost, jezdci co preferují nekompromisní freestyle ocení rychlost a výkon draka.


ucho_evo.jpg protektor_evo.jpg